Մոսկվայի մարզի առողջապահության նախարարության նյարդաբան, փորձագետ Ռինատ Բոգդանովը ria.ru֊ին տված հարցազրույցում ասել է, թե որ մթերքներն են օգնում լավ տրամադրություն ունենալուն:
«Դուք, հավանաբար, գիտեք, որ սերոտոնինը պատասխանատու է դրական հույզերի համար: Բանանը, պանիրը, շոկոլադը, կաթնամթերքը, հնդկահավը պարունակում են տրիպտոֆան, որը հետագայում օգտագործվում է սերոտոնինի սինթեզի համար:
Կարևոր նշանակություն ունեն նաև ադապտոգենները,։ Ընդհանրապես, սննդի գործակիցը պետք է համարժեք լինի սննդանյութերի, հանքանյութերի և վիտամինների քանակով։ Որքան շատ է միրգն ու բանջարեղենը, այնքան քիչ են ածխաջրերը, որոնք պարունակվում են շաքարի մեջ։ Ավելի լավ է բացառել ճարպերը, դրանք փոխարինել բուսական ճարպերով՝ ինչպիսիք են ձիթայուղը, կտավատի յուղը, ծայրահեղ դեպքերում ՝ արևածաղկի ձեթը», - ասաց Բոգդանովը: