National Geographic-ը հոդված է հրապարակել, որը նվիրված է հայկական գինիներին եւ խոհարարական նրբաճաշակություններին։ Հեղինակները եղել են Հայաստանում, փորձել հնարավոր ամեն գինի եւ ճաշատեսակ եւ կիսվել տպավորություններով։

«Հայերն ուտելու մեծ սիրահար են։ Երկիրը հայտնի է հետաքրքիր ճաշատեսակների հին բաղադրատոմսերով։ Այնպիսիք, ինչպիսիք են հարիսան, ղափաման… ճանապարհորդներին ավելի է այստեղ բաց մտածողությամբ եւ քաղցած գան»,- գրում է NatGeo-ն։

«Հայաստանում գինեգործությունը մասշտաբների առումով համեմատաբար փոքր է, բայց փոխարենն այն հաղթում է որակային իմաստով»,- նշում են հրապարակման հեղինակները՝ այս խմիչքի սիրահարներին խորհուրդ տալով պարտադիր լինել Եղեգնաձորում, Տավուշում, Արմավիրում եւ Արարատում, ինչպես նաեւ խորհուրդ են տալիս ներկա լինել Արենիում, Ոսկեվազում գինիների փառատոնին եւ Yerevan Wine Days-ին։

Անդրադատնոլով ճաշատեսակներին՝ Nat Geo –ն առաջարկում է հինգ ամենահետաքրքիրները՝ ղափամա, տոլմա, մանթի, խորոված եւ լավաշ։ «Լավաշը հայկական ապրանքանիշ է, որը մտել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մշակութային ժառանգության ցանկը»,- հիշեցնում է պարբերականը…