Լյուքս դասի տիեզերական ճամփորդություններով զբաղվող ընկերությունը նպատակ ունի համադրել նուրբ ճաշը ենթաօրբիտալ ճանապարհորդության հետ:
SpaceVIP-ը դանիացի շեֆ-խոհարար Ռասմուս Մանկի հետ համատեղ մշակել է մենյու Երկրից վերև տիեզերական օդապարիկով վեցժամյա թռիչքի համար, հայտնում է Bloomberg-ը։ Պարբերականի տվյալներով՝ յուրաքանչյուր ուղեւորի համար ճաշացանկը կարժենա գրեթե 500 հազար դոլար։
Տիեզերանավը, որում գտնվում է վեց ուղևոր, իր առաջին թռիչքը կիրականացնի հաջորդ տարի, հայտնում է Bloomberg-ը։ Փորձնական թռիչքները կսկսվեն հաջորդ ամիս, և հետաքրքրությունն արդեն գերազանցում է հասանելիության սահմանը:
«Մենք արդեն ունեցել ենք տասնյակ որակավորված մասնակիցներ, որոնք մեծ հետաքրքրություն են ցուցաբերում այս փորձի նկատմամբ, և միայն վեց տեղ կա, մենք ակնկալում ենք ապահովել բոլոր ուղևորների անվտանգությունը առաջիկա մի քանի շաբաթվա ընթացքում», - Bloomberg-ին ասել է SpaceVIP-ի հիմնադիր Ռոման Չիպորուխան:
Կոպենհագենի երկու աստղանի Alchemist ռեստորանի համասեփականատեր եւ խոհարար Մունկը Bloomberg-ին ասել է, որ մշակում է թեմատիկ ճաշացանկ՝ ամբողջական «օդագելով պատրաստված ուտեստներով և պարուրված համերով»:
Ճանապարհորդությունը տեղի կունենա տիեզերանավի Նեպտուն կոչվող տիեզերանավով, որը մշակվել է Ֆլորիդայի Space Perspective ստարտափի կողմից։
Ըստ SpaceVIP-ի՝ յուրաքանչյուր ուղևոր հագնվելու է ֆրանսիական Ogier նորաձևության տան պատվերով պատրաստված հագուստով, իսկ արշավի հասույթը կտրամադրվի Space Prize հիմնադրամին, որը խթանում է կանանց տիեզերքում: