«Դիետոլոգների և սննդաբանների ազգային ասոցիացիայի» սննդաբան Նատալյա Կրուգլովան անվանել է մարդկանց այն խմբերը, որոնց խորհուրդ չի տրվում լոլիկ ուտել: Այս մասին հայտնում է РИА Новости- ն:
Փորձագետի խոսքով ՝ լոլիկը վտանգավոր է այն մարդկանց համար, որոնք ունեն գաստրիտ և խոց: Լոլիկը պարունակում է օրգանական թթուների մեծ քանակություն և այն հակացուցված է ալերգիա ունեցողներին։ Լոլիկը խթանում է մարմնում հիստամինի արտազատմանը: Կրուգլովան նշել է, որ աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների դեպքում ավելի լավ է չուտել թարմ լոլիկ: Նրա խոսքով ջերմոցային պայմաններում աճեցված լոլիկն ավելի առողջարար է:
«Փաստն այն է, որ լոլիկը պարունակում է ավելի շատ լիկոպեն, որը հակաօքսիդիչ է, որը պաշտպանում է քաղցկեղից, ինչպես նաև նվազեցնում սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը: Այնուամենայնիվ, դա պետք է հիշել, որ վերամշակման ընթացքում վիտամին C-ի պարունակությունը նվազում է»,-նշել է Նատալյա Կրուգլովան։